Joana Dark és un projecte musical que neix amb la intenció de transportar al moment actual aquelles cançons que varen deixar constancia del costumbrisme i les tradicions del segle passat. Mitjançant la recuperació de textos antics es cerca la reflexió sobre els orígens més rurals de les costums actuals, així com l’anàlisi del punt en el que hem arribat, sempre des de la visió de la dona.

Joana Dark busca acostar aquestes melodies tradicionals al públic actual i experimentar amb elles, fent-ne una reinterpretació adaptada al context sonor contemporani, tenint-hi especial pes la música electrònica. Així mateix, la veu esdevé l’eix principal com a comunicador, de la mateixa manera que ho era durant l’època de tradició oral. La reivindicació de l’apropiació de la veu, concretament la veu femenina, per a comunicar el propi pensament.

La Lireta, el primer EP de Joana Dark es basa principalment en una de les obres més importants de l’etnòleg i folklorista català Joan Amades: ‘Folklore de Catalunya’ (1950-1969), on es recullen en 3 volums rondalles, cançons i costums de la cultura catalana. La Lireta ha sigut composat per Joana Dark partint de les partitures originals de les cançons del refranyer. Moltes d’elles han estat modificades i treballades per buscar diferents atmosferes i tonalitats a fi d’adaptar-les a la contemporaneïtat. Reconeixem l’esforç i l’experimentació que hem bolcat per tal d’aportar aquest nou punt de vista al que les nostres dones cantaven al segle passat. La gravació de les veus i la producció del disc s’ha efectuat a l’estudi Can Sons per Arnau Vallvé (integrant del grup català Manel). També comptarà amb col·laboracions d’artistes actuals com Lauren Nine.

OFFICIAL VIDEOS

LIVE VIDEOS

SIGUE A JOANA DARK EN SUS RRSS

>